Snehové tortičky
Snehové tortičky

Pavlovovej tortičky

Zlata Bialončíková a Monika Čarnogurská
cukrárky Nestville Chocolate v Hniezdnom, 24. septembra 2021
Pavlovovej tortičky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
13
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 90 °C

Suroviny

8 ks
340 g
170 g
1 PL
1 PL
Krém:
200 ml
500 g
50 g
100 g
2 PL
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na sneh a postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor. Šľaháme asi 15 minút, aby sa kryštálový cukor roztopil. Postupne pridávame aj práškový cukor a nakoniec Zlatý klas a šťavu z citróna. Sneh musí byť pevný.

  2. 2

    Hotovú snehovú zmes nastriekame cukrárenským vrecúškom s ozdobnou špičkou na plech vyložený papierom na pečenie. Sušíme v rúre pri 90 stupňoch približne 2 hodiny.

  3. 3

    Krém: Smotanu, mascarpone, práškový cukor a stužovač šľahačky vyšľaháme, pridáme malinový džem. Krém nastriekame na vychladnuté snehové tortičky a ozdobíme ovocím.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Pečené, Sušenie

Diskusia k receptu