Pavlovovej tortičky
Zlata Bialončíková a Monika Čarnogurská
cukrárky Nestville Chocolate v Hniezdnom, 24. septembra 2021
cukrárky Nestville Chocolate v Hniezdnom, 24. septembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
13
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
120 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na sneh a postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor. Šľaháme asi 15 minút, aby sa kryštálový cukor roztopil. Postupne pridávame aj práškový cukor a nakoniec Zlatý klas a šťavu z citróna. Sneh musí byť pevný.
- 2
Hotovú snehovú zmes nastriekame cukrárenským vrecúškom s ozdobnou špičkou na plech vyložený papierom na pečenie. Sušíme v rúre pri 90 stupňoch približne 2 hodiny.
- 3
Krém: Smotanu, mascarpone, práškový cukor a stužovač šľahačky vyšľaháme, pridáme malinový džem. Krém nastriekame na vychladnuté snehové tortičky a ozdobíme ovocím.
Tiež snehové tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hneď by som zjedla.