Tartaletky
Tartaletky

Vanilkové tartaletky s bielou čokoládou a červeným ovocím

Katarína Lešková
šéfcukrárka Hotela Devín v Bratislave, 21. septembra 2021
Vanilkové tartaletky s bielou čokoládou a červeným ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
24 ks
porcií
40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
480 g
190 g
70 g
štipka
240 g
2 ks veľké
Čokoládová ganache:
800 g
350 ml (33 %)
Na ozdobenie:
500 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajcia a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formičky na tartaletky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.

  3. 3

    Čokoládová ganache: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou, pričom zmes stále miešame metličkou. Primiešame vanilkovú pastu podľa chuti. Ihneď vylejeme do vychladnutých tartaletiek a necháme v chlade stuhnúť.

  4. 4

    Tartaletky ozdobíme červeným ovocím.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, foto sice moderní, ale tartaletky se v něm nějak ztrácejí, škoda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia