Vanilkové tartaletky s bielou čokoládou a červeným ovocím
Katarína Lešková
šéfcukrárka Hotela Devín v Bratislave, 21. septembra 2021
šéfcukrárka Hotela Devín v Bratislave, 21. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
24 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
480 g |
|
190 g |
|
70 g |
|
štipka |
|
240 g |
|
2 ks veľké |
|
Čokoládová ganache: | |
800 g |
|
350 ml (33 %) |
|
|
|
Na ozdobenie: | |
500 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajcia a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme a vyložíme ním formičky na tartaletky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.
- 3
Čokoládová ganache: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou, pričom zmes stále miešame metličkou. Primiešame vanilkovú pastu podľa chuti. Ihneď vylejeme do vychladnutých tartaletiek a necháme v chlade stuhnúť.
- 4
Tartaletky ozdobíme červeným ovocím.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu