Pavlovova s vanilkovo-limetkovým krémom a jahodami
Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 8. septembra 2021
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 8. septembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
Snehové korpusy: | |
2 ks |
|
170 g |
|
1 ČL |
|
trocha |
|
Vanilkový krém: | |
100 g |
|
100 ml |
|
40 g |
|
1 ks (šťava aj nastrúhaná kôra) |
|
Jahodová omáčka: | |
160 g |
|
50 ml |
|
z 1 citróna |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom, citrónovou šťavou a Solamylom šľaháme nad parou do tuhého snehu. Snehovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech vyložený papierom na pečenie tvarujeme menšie kolieska. Dáme na 15 minút do rúry vyhriatej na 120 stupňov. Potom znížime teplotu na 50 stupňov a pečieme ešte 15 minút.
- 2
Vanilkovo-limetkový krém: Všetky suroviny vyšľaháme šľahačom na hladký krém.
- 3
Jahodová omáčka: Všetky prísady necháme zovrieť, rozmixujeme a precedíme cez sitko. Necháme vychladiť.
- 4
Servírujeme tak, že z krému urobíme dvoma lyžicami „halušku“. Opatrne do nej urobíme priehlbinu a do nej nalejeme trochu jahodovej omáčky. Prekryjeme snehovým korpusom a dozdobíme čerstvými jahodami.
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu