Ragú z farebných cukiet
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 7. septembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 7. septembra 2021
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cukety umyjeme, odrežeme konce. Každú cuketu rozrežeme pozdĺžne, aby sme dostali štyri časti. Nakrájame na väčšie kúsky v tvare trojuholníkov. Cibuľu nakrájame na mesiačiky.
- 2
Na rozohriatu masť dáme cibuľu a orestujeme. Pridáme cuketu, krátko orestujeme, osolíme, podlejeme troškou vody. Dusíme krátko, aby nebola úplne mäkká
- 3
V smotane rozmiešame 1 PL hladkej múky, prilejeme k cukete a necháme zovrieť. Odstavíme z ohňa, dochutíme soľou, cukrom a octom. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor alebo iné bylinky, napríklad pažítku. Podávame so zemiakmi alebo s opečenou bagetou.
Tiež cuketový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu