Bryndziaky
Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 6. septembra 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 6. septembra 2021
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
16 ks
porcií
porcií
25-30 minút
na 180–200 °C
na 180–200 °C
Postup
-
1
Kvások: V troške vlažného mlieka rozmiešame cukor a droždie, necháme pár minút odstáť.
- 2
Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, vajce, olej, maslo a zemiaky nastrúhané na jemnom strúhadle. Prilejeme kvások a miesime. Mlieko prilievame podľa potreby, cesto má mať polotuhú konzistenciu. Hotové cesto posypeme múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť, aby zdvojnásobilo objem.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 1 cm a nakrájame na štvorčeky. Tie naplníme bryndzou s nasekaným kôprom alebo pažítkou a tvarujeme malé buchtičky. Dáme ich na vymastený pekáč, potrieme mliekom a posypeme celou rascou. Pečieme 25–30 minút pri 180–200 °C. Upečené potrieme maslom a posypeme nasekanou pažítkou.
Tiež buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu