Bryndzové buchty
Bryndzové buchty

Bryndziaky

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 6. septembra 2021
Bryndziaky
Foto: Archív Nebíčko v papuľke
16 ks
porcií
25-30 minút
na 180–200 °C

Suroviny

500 g
1 bal
1 ČL
1 ks
1 ČL
3 PL
125 g (+ na potretie)
3 ks uvarené
podľa potreby
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvások: V troške vlažného mlieka rozmiešame cukor a droždie, necháme pár minút odstáť.

  2. 2

    Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, vajce, olej, maslo a zemiaky nastrúhané na jemnom strúhadle. Prilejeme kvások a miesime. Mlieko prilievame podľa potreby, cesto má mať polotuhú konzistenciu. Hotové cesto posypeme múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť, aby zdvojnásobilo objem.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 1 cm a nakrájame na štvorčeky. Tie naplníme bryndzou s nasekaným kôprom alebo pažítkou a tvarujeme malé buchtičky. Dáme ich na vymastený pekáč, potrieme mliekom a posypeme celou rascou. Pečieme 25–30 minút pri 180–200 °C. Upečené potrieme maslom a posypeme nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu