Čokoládové guľky
Čokoládové guľky

Čokoládové cake pops s lieskovými orechmi

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 9. septembra 2021
Čokoládové cake pops s lieskovými orechmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
3 ks
3 PL
3 PL
1 PL
1 ČL
Krém:
100 g
2 PL
4 PL
3 PL
Na ozdobenie:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Potom primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej formy s rozmermi 20 x 20 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Po vychladnutí upečené cesto rozdrvíme v mixéri. Mrvenicu dáme do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Dobre premiešame a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichujeme na papierové paličky. Dáme asi na hodinu stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Zdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať, a keď čokoláda trochu zatuhne, guľky obalíme v podrvených lieskových orieškoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia