Čokoládové cake pops s lieskovými orechmi
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 9. septembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 9. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Potom primiešame kakao a múku s práškom do pečiva. Cesto preložíme do štvorcovej formy s rozmermi 20 x 20 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
- 2
Po vychladnutí upečené cesto rozdrvíme v mixéri. Mrvenicu dáme do misy, pridáme mascarpone, cukor, kakao a roztopenú čokoládu. Dobre premiešame a zo zmesi formujeme malé guľky (asi 25 g), ktoré napichujeme na papierové paličky. Dáme asi na hodinu stuhnúť do chladničky.
- 3
Zdobenie: Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g horkej čokolády, guľky do nej namočíme, necháme odkvapkať, a keď čokoláda trochu zatuhne, guľky obalíme v podrvených lieskových orieškoch.
Tiež Čokoládové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu