Maková torta
Maková torta

Maková torta bez múky

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 12. septembra 2021
Maková torta bez múky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
9 ks
180 g
180 g mletý
2 PL
Krém:
200 g
250 ml
100 g mletý
1 ks (v biokvalite)
5 PL
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sneh z bielkov, mak a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 24 cm. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

  2. 2

    Krém: Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme. Pridáme mak, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Premiešame.

  3. 3

    Vychladnuté korpusy rozrežeme a naplníme krémom. Krém nanesieme aj na vrch a boky torty. Tortu cez noc necháme stuhnúť v chladničke.

  4. 4

    Tortu na druhý deň ozdobíme ovocím.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu

45678
Fíha, tak táto torta vyzerá veľmi dobre...