Maková torta bez múky
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 12. septembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 12. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
9 ks |
|
180 g |
|
180 g mletý |
|
2 PL |
|
Krém: | |
200 g |
|
250 ml |
|
100 g mletý |
|
1 ks (v biokvalite) |
|
5 PL |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sneh z bielkov, mak a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 24 cm. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
- 2
Krém: Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme. Pridáme mak, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Premiešame.
- 3
Vychladnuté korpusy rozrežeme a naplníme krémom. Krém nanesieme aj na vrch a boky torty. Tortu cez noc necháme stuhnúť v chladničke.
- 4
Tortu na druhý deň ozdobíme ovocím.
Tiež maková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobry den ,viem je to dlho doba 😉 skusali ste tu tortu?