Tartaletky s krémom z bielej čokolády
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 17. septembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 17. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
24
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: V miske rozmrvíme múku, kakao a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky formičiek s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 10 cm). Pečieme 10 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa nezdvihlo. Keď upečené korpusy vychladnú, opatrne ich vyberieme z formy.
- 3
Krém: Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame rozpustenú vlažnú čokoládu, citrónovú šťavu a vanilkovú pastu. Krémom naplníme tartaletky a dozdobíme.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Počítám, že se to bude lépe vyprošťovat a bez úrazu korpusu. Takže nemusí být formičky s odnímatelným dnem, ale manipulace po upečení bude náročnější,