Vyprážané syrové guľôčky s jogurtovým dipom
Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 6. decembra 2023
mesačník Varecha, 6. decembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Kombinácia dvoch vynikajúcich syrov v týchto vyprážaných guľôčkach nenechá nikoho chladným...
4
porcie
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syry nahrubo nastrúhame, pridáme k nim soľ, mleté čierne korenie, dve vajcia, škrob a rukami vypracujeme tuhé cesto.
- 2
Z cesta vytvarujeme valček, odkrajujeme rovnaké diely, z ktorých formujeme guľôčky. Odložíme ich na 30 minút do chladničky.
- 3
V jednej miske vyšľaháme dve vajcia a do druhej nasypeme strúhanku. Guľôčky obalíme vo vajciach a potom v strúhanke, postup opakujeme ešte dvakrát.
- 4
Vo vyššej panvici necháme rozohriať väčšiu vrstvu oleja a guľôčky v ňom vyprážame asi 3–5 minút dozlatista.
- 5
Na dip zmiešame jogurt s horčicou a podávame s vypraženými guľôčkami.
Tiež guľôčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu