Vyprážané syrové guľôčky s jogurtovým dipom
			   Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 6. decembra 2023
		   
		   mesačník Varecha, 6. decembra 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Kombinácia dvoch vynikajúcich syrov v týchto vyprážaných guľôčkach nenechá nikoho chladným...
4
porcie
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Syry nahrubo nastrúhame, pridáme k nim soľ, mleté čierne korenie, dve vajcia, škrob a rukami vypracujeme tuhé cesto. 
- 2
Z cesta vytvarujeme valček, odkrajujeme rovnaké diely, z ktorých formujeme guľôčky. Odložíme ich na 30 minút do chladničky. 
- 3
V jednej miske vyšľaháme dve vajcia a do druhej nasypeme strúhanku. Guľôčky obalíme vo vajciach a potom v strúhanke, postup opakujeme ešte dvakrát. 
- 4
Vo vyššej panvici necháme rozohriať väčšiu vrstvu oleja a guľôčky v ňom vyprážame asi 3–5 minút dozlatista. 
- 5
Na dip zmiešame jogurt s horčicou a podávame s vypraženými guľôčkami. Tiež guľôčky:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu