Syrové guľôčky
Syrové guľôčky

Vyprážané syrové guľôčky s jogurtovým dipom

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 6. decembra 2023
Vyprážané syrové guľôčky s jogurtovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Kombinácia dvoch vynikajúcich syrov v týchto vyprážaných guľôčkach nenechá nikoho chladným...

4
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Guľôčky:
200 g
200 g
5 PL
Na obalenie:
4 ks
3 hrste
Na vyprážanie:
Dip:
200 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Syry nahrubo nastrúhame, pridáme k nim soľ, mleté čierne korenie, dve vajcia, škrob a rukami vypracujeme tuhé cesto.

  2. 2

    Z cesta vytvarujeme valček, odkrajujeme rovnaké diely, z ktorých formujeme guľôčky. Odložíme ich na 30 minút do chladničky.

  3. 3

    V jednej miske vyšľaháme dve vajcia a do druhej nasypeme strúhanku. Guľôčky obalíme vo vajciach a potom v strúhanke, postup opakujeme ešte dvakrát.

  4. 4

    Vo vyššej panvici necháme rozohriať väčšiu vrstvu oleja a guľôčky v ňom vyprážame asi 3–5 minút dozlatista.

  5. 5

    Na dip zmiešame jogurt s horčicou a podávame s vypraženými guľôčkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia