Syrová terina s vlašskými orechmi
mesačník Varecha, 20. novembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Postup
-
1
Orechy aj sušené marhule nahrubo nasekáme a v miske zmiešame so 100 g mascarpone. Ochutíme medom, mletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Pridáme umyté, osušené a nasekané reďkovkové klíčky.
- 2
V druhej miske zmiešame zvyšné mascarpone s na kúsky nakrájanou gorgonzolou.
- 3
Dno formy s rozmermi 20 x 10 cm vystelieme potravinovou fóliou tak, aby formu po bokoch presahovala. Na dno natrieme polovicu gorgonzolovej zmesi, na ňu naukladáme celú orechovo-marhuľovú zmes a ukončíme ďalšou gorgonzolovou vrstvou. Terinu prikryjeme prečnievajúcou fóliou a vložíme na 12 hodín do chladničky.
- 4
Pred podávaním terinu opatrne vyklopíme na podnos. Pred podávaním posypeme nasekanými orechmi, listovým šalátom a jedlými kvetmi. Podávame s francúzskou bagetou.
Tiež terina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu