Syrová terina
Syrová terina

Syrová terina s vlašskými orechmi

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 20. novembra 2023
Syrová terina s vlašskými orechmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

300 g
250 g
1 hrsť
1 hrsť
2 hrste
1 PL
Ozdoba:
2 hrste
1 hrsť (alebo vlašské)




Postup

  1. 1

    Orechy aj sušené marhule nahrubo nasekáme a v miske zmiešame so 100 g mascarpone. Ochutíme medom, mletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Pridáme umyté, osušené a nasekané reďkovkové klíčky.

  2. 2

    V druhej miske zmiešame zvyšné mascarpone s na kúsky nakrájanou gorgonzolou.

  3. 3

    Dno formy s rozmermi 20 x 10 cm vystelieme potravinovou fóliou tak, aby formu po bokoch presahovala. Na dno natrieme polovicu gorgonzolovej zmesi, na ňu naukladáme celú orechovo-marhuľovú zmes a ukončíme ďalšou gorgonzolovou vrstvou. Terinu prikryjeme prečnievajúcou fóliou a vložíme na 12 hodín do chladničky.

  4. 4

    Pred podávaním terinu opatrne vyklopíme na podnos. Pred podávaním posypeme nasekanými orechmi, listovým šalátom a jedlými kvetmi. Podávame s francúzskou bagetou.

Diskusia k receptu