Černicový džin s jablkom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 22. decembra 2023
foodblog Medové motúzy, 22. decembra 2023
Foto: Jana Štrbková
Lahodný alkoholický nápoj s príchuťou ovocia.
1 l
porcia
porcia
10 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nadrobno nastrúhame. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vyškrabeme z neho dreň.
- 2
Do vysokého skleneného päťlitrového pohára vložíme jablko, černice, cukor, vyškrabanú dužinu z vanilky a zalejeme džinom.
- 3
Premiešame dlhou kovovou lyžicou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme jeden – dva týždne odpočívať na chladnom, tmavom mieste.
- 4
Zmes občas premiešame čistou kovovou lyžicou a opäť uzavrieme.
- 5
Nakoniec precedíme cez jemnú gázu alebo husté sitko a vlejeme do fliaš.
Tiež alkoholický nápoj:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu