Hrianky s kuracou pečeňou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. novembra 2023
mesačník Varecha, 23. novembra 2023
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečeň umyjeme, očistíme od blán a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno.
- 2
Na panvici rozohrejeme 2 PL masla a cibuľu na miernom ohni minútu restujeme. Pozor, nesmie prihorieť, inak zhorkne. K cibuli pridáme pečeň a za stáleho miešania restujeme asi 8 minút. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, soľou, horčicou a premiešame. Nakoniec dochutíme mletou sladkou paprikou a ihneď odstavíme z ohňa.
- 3
Na panvici rozohrejeme 1 PL masla a z oboch strán dozlatista opečieme plátky sendviča. Hotové hrianky potrieme ošúpaným strúčikom cesnaku.
- 4
Hotovú pečeň navrstvíme na hrianky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež kuracia pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu