Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Hrianky s kuracou pečeňou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 23. novembra 2023
Hrianky s kuracou pečeňou
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
2 PL
1 ČL
Hrianky:
8 plátkov
1 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Pečeň umyjeme, očistíme od blán a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme 2 PL masla a cibuľu na miernom ohni minútu restujeme. Pozor, nesmie prihorieť, inak zhorkne. K cibuli pridáme pečeň a za stáleho miešania restujeme asi 8 minút. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, soľou, horčicou a premiešame. Nakoniec dochutíme mletou sladkou paprikou a ihneď odstavíme z ohňa.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme 1 PL masla a z oboch strán dozlatista opečieme plátky sendviča. Hotové hrianky potrieme ošúpaným strúčikom cesnaku.

  4. 4

    Hotovú pečeň navrstvíme na hrianky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia