Jelenčeky s arašidovým maslom
mesačník Varecha, 11. decembra 2023
Foto: Shutterstock
Cookies sú najlepšie čerstvé, nie je to typ vianočného pečiva, ktoré vydrží niekoľko týždňov.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Maslo aj arašidové maslo vymiešame s kryštálovým, trstinovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vajce, obe múky, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na noc do chladničky (môžeme aj na dlhšie).
- 2
Cesto vyvaľkáme na 1,5 cm hrúbku. Nakrájame na 20 g štvorčeky, z každého urobíme guľku a jemne sploštíme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 10–12 minút.
- 3
Hneď ako koláčiky vyberieme z rúry, ozdobíme ich – vtlačíme do nich čokoládové perličky alebo dražé ako oči a lentilky ako nos, z praclíkov urobíme parôžky. Pripravíme si aj trochu čokoládovej polevy a ak rožky v ceste nedržia, namáčame ich do čokoládovej polevy, ktorá slúži ako lepidlo. Necháme vychladnúť.
Tiež arašidové cookies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu