Pizzová hviezda fotorecept
mesačník Varecha, 22. decembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Z troch vyvaľkaných plátov pizzového cesta vykrojíme rovnako veľké kruhy. Môžeme si pomôcť plytkým tanierom alebo dnom tortovej formy.
-
2
Na drobné kocky nakrájanú šunku aj salámu, strúhaný syr, kečup, kyslú smotanu a korenie na pizzu spolu premiešame.
-
3
Jeden kruh cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme polovicu zmesi a prikryjeme druhým plátom cesta. Potrieme druhou polovicou zmesi a prikryjeme tretím plátom.
-
4
Do stredu naplneného kruhu položíme malý pohár alebo šálku a smerom od neho ku kraju kruhu nakrájame 16 pásov. Pohár v strede je dôležitý preto, aby sme cesto neprekrojili úplne.
-
5
Vždy dva pásy zakrúcame smerom od seba a konce pásov spojíme. Takto pospájame všetky pásy. Vznikne tvar hviezdy.
-
6
Cesto jemne postriekame vodou, pohár zo stredu odstránime. Stred posypeme hrubou soľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C v teplovzdušnom režime asi 25 minút.
A ked si este predstavim, ze ako "plnku" tam mozem nahadzat takmer cokolvek....