Škoricové hviezdičky s bielkovou polevou
Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 17. decembra 2023
príloha Varecha, 17. decembra 2023
Foto: Shutterstock
Voňavé, chutné a dekoratívne drobné pečivo na Vianoce.
60 ks
porcií
porcií
25 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 125 °C
na 125 °C
Postup
-
1
Na cesto zmiešame najemno pomleté mandle, práškový cukor a škoricu. Pridáme bielky a zmiešame s likérom a vanilkovým cukrom. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu vychladiť.
- 2
Pracovnú plochu dobre vysypeme múkou a cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Pomocou vykrajovačky vykrojíme hviezdičky.
- 3
Na polevu vyšľaháme práškový cukor a bielok do tuha.
- 4
Hviezdičky potrieme polevou a položíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 125 °C 12–15 minút. Necháme vychladnúť.
Tiež škoricové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu