Vanilkové rožky
Vanilkové rožky

Vanilkové rožky

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 13. decembra 2023
Vanilkové rožky
Foto: Shutterstock

Vianočné klasika

30 (+ chladenie) minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g studené
120 g mleté
80 g
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, na kúsky nakrájaného studeného masla, mletých vlašských orechov a práškového cukru vypracujeme hladké cesto. Môžeme ho zabalené do potravinárskej fólie na chvíľu odložiť do chladničky.

  2. 2

    Z vychladeného cesta vyformujeme valček, odkrajujeme z neho rovnako veľké kúsky cesta, z ktorých tvarujeme rožteky.

  3. 3

    Rožteky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút. Upečené obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Diskusia k receptu