Vanilkové rožky
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 13. decembra 2023
mesačník Varecha, 13. decembra 2023
Foto: Shutterstock
Vianočné klasika
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
8 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z hladkej múky, na kúsky nakrájaného studeného masla, mletých vlašských orechov a práškového cukru vypracujeme hladké cesto. Môžeme ho zabalené do potravinárskej fólie na chvíľu odložiť do chladničky.
- 2
Z vychladeného cesta vyformujeme valček, odkrajujeme z neho rovnako veľké kúsky cesta, z ktorých tvarujeme rožteky.
- 3
Rožteky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút. Upečené obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Tiež vanilkové rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu