Anglický vianočný puding
mesačník Varecha, 15. decembra 2023
Foto: Shutterstock
Dezert, ktorý vo Veľkej Británii nechýba na žiadnej vianočnej hostine. Aj keď má v názve puding, okrem tvaru s ním nemá nič spoločné. Zobraziť celý popisDezert, ktorý vo Veľkej Británii nechýba na žiadnej vianočnej hostine. Aj keď má v názve puding, okrem tvaru s ním nemá nič spoločné. Každá rodina má svoj originálny recept, a tak jeho variácií existujú stovky.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
40 ml (alebo džús) |
|
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
60 g |
|
75 g |
|
75 g (T 1050) |
|
75 g mleté |
|
50 g |
|
3 ks |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Sultánky a korintky najskôr prelejeme vriacou vodou, dáme do sitka a necháme odkvapkať. Sušené slivky nakrájame nadrobno a zmiešame so sultánkami, s korintkami a jablkovou šťavou. Jablko ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníka a najemno nastrúhame. Pridáme ho do hrozienkovej zmesi spolu s najemno nakrájanou citrónovou a pomarančovou kôrou.
- 2
K ovociu pridáme maslo, strúhanku, múku, orechy, cukor, vajcia, klinčeky, škoricu a vypracujeme cesto. Zmes nalejeme do maslom vymastenej pudingovej formy (s objemom 1,2 l) a prikryjeme alobalom.
- 3
Pudingovú formu položíme do hlbokého plechu, vložíme do rúry a do plechu nalejeme horúcu vodu.
- 4
Anglický vianočný puding pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 3 hodiny. Uchovávame v uzavretej forme. Tesne pred podávaním opatrne vyberieme z formy.
Tiež vianočný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu