Slaný závin s tromi druhmi syra a so šunkou
mesačník Varecha, 2. decembra 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tri druhy syra a šunka vo voňavom slanom závine.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 275 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 130 g |
|
| 1 ks |
|
| 25 g |
|
| Plnka: | |
| 4 PL |
|
| 150 g |
|
| 150 g (plátky) |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 1 hrsť (čerstvá) |
|
| 1 hsť |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Na posypanie: | |
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Do misy nasypeme múku, primiešame prášok do pečiva. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtok, jogurt a ručne vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 45 minút do chladničky.
- 2
Pracovnú dosku posypeme múkou a cesto na nej vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Potrieme ho kečupom, obložíme plátkami šunky, eidamu, na tenko nakrájanými plátkami syra s modrou plesňou aj camembertu. Posypeme nasekanými lístkami bazalky a petržlenovej vňate a zavinieme. Závin potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými a tekvicovými semienkami a preložíme na vymastený plech.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť, potom nakrájame na plátky.
Tiež závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu