Syrový závin
Syrový závin

Slaný závin s tromi druhmi syra a so šunkou

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 2. decembra 2023
Slaný závin s tromi druhmi syra a so šunkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tri druhy syra a šunka vo voňavom slanom závine.

6
porcií
25 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
275 g
1/2 bal.
130 g
1 ks
25 g
Plnka:
4 PL
150 g
150 g (plátky)
100 g
120 g
1 hrsť (čerstvá)
1 hsť
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Do misy nasypeme múku, primiešame prášok do pečiva. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtok, jogurt a ručne vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 45 minút do chladničky.

  2. 2

    Pracovnú dosku posypeme múkou a cesto na nej vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Potrieme ho kečupom, obložíme plátkami šunky, eidamu, na tenko nakrájanými plátkami syra s modrou plesňou aj camembertu. Posypeme nasekanými lístkami bazalky a petržlenovej vňate a zavinieme. Závin potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými a tekvicovými semienkami a preložíme na vymastený plech.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť, potom nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia