Dobošové rezy
príloha Varecha, 9. decembra 2023

Foto: Shutterstock
Sladká lahôdka, ktorej ani čas neubral na obľube.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 700 g |
|
| 3 ks |
|
| 300 g |
|
| 50 g |
|
| 18 g |
|
| 150 ml |
|
| Krém: | |
| 1 l |
|
| 150 g |
|
| 4 PL |
|
| 2 bal. |
|
| 250 g |
|
| 90 g |
|
| Okrem toho: | |
| 100 g (alebo čokoláda) |
|
| 1 PL (alebo maslo) |
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme ju do misy. Vmiešame vajcia, práškový cukor a maslo. Pridáme mlieko a vypracujeme cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na 5–6 rovnakých častí a každú vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru. Uložíme na plechy vyložené papierom na pečenie. Každú časť pečieme 6–7 minút pri teplote 200 °C. Cesto by malo zostať svetlé. Upečené korpusy necháme vychladnúť.
- 3
Pripravíme krém: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšok mlieka a cukru privedieme v hrnci do varu. Počas varu vmiešame pudingovú zmes a múku. Neustále miešame, kým nevznikne hustý, takmer pevný krém. Necháme ho trochu vychladnúť a potom ho vyšľaháme s maslom. Na záver do krému zašľaháme kakao – môžeme odobrať trochu krému a v ňom ho vyšľahať, dať do zvyšku a celé ešte prešľahať.
- 4
Pláty cesta potrieme krémom a navrstvíme na seba. Navrch položíme poslednú vrstvu a zákusok vložíme na 12 hodín do chladničky.
- 5
Potom zákusok polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu, ak použijeme kúpenú polevu. Alebo roztopíme vo vodnom kúpeli tabuľku čokolády s 1 PL tuku a polejeme zákusok ňou. Keď poleva trochu stuhne, nakrájame na rezy a necháme úplne vychladnúť.
Tiež kakaový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu