
Tvarohový koláč s ovocnou omáčkou
Tento koláč je v podstate upečená tvarohová plnka bez spodného cesta.

Pľúcka na smotane
Sú dva typy ľudí - buď ich milujú alebo ich zatracujú. My patríme k tým prvým....

Marmeláda z bazových kvetov
Jemná, voňavá marmeláda.

Domáce dukátové buchtičky
Kto by ich v školskej jedálni nemiloval. Recept na jednoduchú prípravu doma - a chutia nielen...

Stroganov so sírovcom
Sírovec je chutná žltá huba, ktorá rastie na kmeňoch listnatých stromov. Jedlé sú mladé plodnice....

Fašírky so sírovcom
Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.

Jarný šalát
Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, ...

Domáce tvarohové nanuky
Studené osvieženie na blížiace sa teplé dni.

Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch....

Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Výborná polievka, na jar z čerstvého medvedieho cesnaku, inokedy z mrazeného.

Frkanec - odľahčená verzia žĺtkových rezov
Žĺtkové rezy sú starý poctivý recept. Raz mi však sesternica dala tento recept a od vtedy pečiem už len takto....

Jablková Sacher torta
Korpus tejto torty je vďaka jablkám šťavnatý, v strede je džem, na vrchu čokoláda. Vzhľadom sa podobá na Sacherovu tortu....

Dusené králičie stehná s klobásou
Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.

Štafetková torta
Namiesto malých štafetiek sme robili tortu. S týmto nápadom prišla dcéra a torta so zaujímavým výzorom mala veľký úspech....

Cuketové pagáčiky
Treba ešte využiť posledné cukety a urobiť si napríklad takéto pagáčiky. Sú veľmi chutné a nie...

Varechový koláč
Koláč s takýmto názvom určite patrí na Varechu. Viem, nie je to žiadna novinka, ale možno ho každý nepozná a zíde sa niekomu....

Orechový kringel
Recept mám od dcéry. Už s nami nebýva, tak si voláme, posielame fotky - veď možností je teraz dosť. Raz prišla fotka s odkazom: Mami, to musíš upiecť....