Tatárska omáčka
Tatárska omáčka

Domáca tatárska omáčka

eruska25 - fotkaeruska25, 21. mája 2023
Domáca tatárska omáčka
Foto: eruska25

Je výborná, používam len úplne čerstvé žĺtky.

10 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 PL
300 ml
1 ks malá
1 ks




Postup

  1. 1

    Do vysokej nádoby dáme žĺtky a horčicu, metličkou dobre vyšľaháme. Potom pri stálom šľahaní tenkým prúdom prilievame olej. Zmes hustne a zväčšuje objem.

  2. 2

    Kyslú uhorku a cibuľu nakrájame na drobno, pridáme do našej vzniknutej majonézy. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Pre nás troch robím len z 1 žĺtka a 150 ml oleja, to stačí. Bielky idú do mrazničky na ďalšie pečenie.

Diskusia k receptu

dvorka
Takto som robievala majonézu spolu s mamkou. Ona miešala a ja som jej po kvapkách prilievala olej. Jedine ja som mala tú trpezlivosť, moji bratia po chvíľke utiekli. No ako moja mamka vydržala vyše pol hodiny miešať, to dodnes nepochopím. Fascinovala ma tá premena trochy tekutej žltej hmoty na začiatku na nádhernú nadýchanú hmotu podobajúcu sa vode keď sa do stredu hodí kamienok. A majonéza bola vždy skvelá.
farbuska
Tatársku omáčku robievam len domácu. V podstate je podobná tej tvojej, uhorku strúham na malých slzách a pridávam aj trochu posekaných kaparov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia