Domáca tatárska omáčka
Foto: eruska25
Je výborná, používam len úplne čerstvé žĺtky.
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do vysokej nádoby dáme žĺtky a horčicu, metličkou dobre vyšľaháme. Potom pri stálom šľahaní tenkým prúdom prilievame olej. Zmes hustne a zväčšuje objem.
- 2
Kyslú uhorku a cibuľu nakrájame na drobno, pridáme do našej vzniknutej majonézy. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- 3
Pre nás troch robím len z 1 žĺtka a 150 ml oleja, to stačí. Bielky idú do mrazničky na ďalšie pečenie.
Tiež tatárska omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ty si to krásne, priam umelecky opísala.
Kapary tu sú určite dobré, vylepšia celkovú chuť.