Vyprážaná knedľa
Vyprážaná knedľa

Knedľové rezne fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 20. mája 2023
Knedľové rezne (fotorecept)
Foto: eruska25

Recept na využitie zvyšku knedle, ktorá nám ostala.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 plátkový
Cestíčko:
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Knedľu pokrájame na tenké plátky.

    Knedľové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrieme kečupom, ja som mala pikantnú paprikovú pomazánku, položíme syr, šunku, syr a prikryjeme druhou tiež natretou knedľou. Jemne pritlačíme.

    Knedľové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spojené plátky obalíme v polohustom cestíčku. Cestíčko je rozšľahané vajce, hladká múka, soľ a korenie, podľa potreby zriedime mliekom.

    Knedľové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyprážame z oboch strán.

    Knedľové rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už len nejaký šalátik k tomu.

    Knedľové rezne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrý nápad, aj mne trčí kúsok knedle v chladničke, už som chcela obaliť vajcom a vysmažiť, ale toto je lepšie. @eruska25 , aká je tá papriková nátierka? Ja som totiž zvykla kupovať v Jednote Pikantnú paprikovú nátierku (predtým tuším bola Trnavská papriková), a teraz ju márne hľadám, nie je nikde. Tak kupujem Fruko (alebo aj tú v tube).....
eruska25
@evanaaa (20.5.2023 17:59)

Ja si tú paprikovú nátierku robím doma. Zomeliem červenú papriku, paradajky, cibuľu, feferónky, ochutím soľou, cukrom, octom olejom, uvarím do zhustnutia, zmixujem a sterilizujem.
evanaaa
Aha, takže tvoja vlastná nátierka.....je podobná ako Fruko, ja už nič nezaváram, nesterilizujem, kedysi som robila, teraz len hotové......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia