Knedľové rezne fotorecept
Foto: eruska25
Recept na využitie zvyšku knedle, ktorá nám ostala.
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Knedľu pokrájame na tenké plátky.
-
2
Potrieme kečupom, ja som mala pikantnú paprikovú pomazánku, položíme syr, šunku, syr a prikryjeme druhou tiež natretou knedľou. Jemne pritlačíme.
-
3
Spojené plátky obalíme v polohustom cestíčku. Cestíčko je rozšľahané vajce, hladká múka, soľ a korenie, podľa potreby zriedime mliekom.
-
4
Vyprážame z oboch strán.
-
5
Už len nejaký šalátik k tomu.
Určite to doma vyskúšame.
Ja si tú paprikovú nátierku robím doma. Zomeliem červenú papriku, paradajky, cibuľu, feferónky, ochutím soľou, cukrom, octom olejom, uvarím do zhustnutia, zmixujem a sterilizujem.