Domáce dukátové buchtičky fotorecept
Foto: eruska25
Kto by ich v školskej jedálni nemiloval. Recept na jednoduchú prípravu doma - a chutia nielen deťom.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z trochy vlažného mlieka, trochu cukru a droždia urobíme kvások. Do preosiatej múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto.
-
2
Cesto necháme prikryté cca 40 minút vykysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozdelíme na 12 častí. Každú vyšúľame na dĺžku plechu. Prvú prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom.
-
4
Prenesieme druhý šúľok, potrieme olejom, až postupne zaplníme plech.
-
5
Necháme ešte podkysnúť. Pomocou obracačky poprekrajujeme všetky šúľky.
-
6
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 20 - 25 minút.
-
7
Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorým si na tanieri prelejeme buchtičky. Buchtičky, ktoré nezjeme, dávam do mrazničky a tam si počkajú na ďalší obed, keď uvarím len krém.
Diskusia k receptu