Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky

Domáce dukátové buchtičky fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 19. mája 2023
Domáce dukátové buchtičky (fotorecept)
Foto: eruska25

Kto by ich v školskej jedálni nemiloval. Recept na jednoduchú prípravu doma - a chutia nielen deťom.

90 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
300 ml
21 g
40 g
1 ks
100 ml
 štipka
Vanilkový krém:
800 ml
2 PL
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Z trochy vlažného mlieka, trochu cukru a droždia urobíme kvások. Do preosiatej múky pridáme vajce, štipku soli, cukor, kvások, mlieko a nakoniec olej. Vypracujeme cesto.

    Domáce dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme prikryté cca 40 minút vykysnúť.

    Domáce dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozdelíme na 12 častí. Každú vyšúľame na dĺžku plechu. Prvú prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom.

    Domáce dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prenesieme druhý šúľok, potrieme olejom, až postupne zaplníme plech.

    Domáce dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme ešte podkysnúť. Pomocou obracačky poprekrajujeme všetky šúľky.

    Domáce dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 20 - 25 minút.

    Domáce dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorým si na tanieri prelejeme buchtičky. Buchtičky, ktoré nezjeme, dávam do mrazničky a tam si počkajú na ďalší obed, keď uvarím len krém.

    Domáce dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia