Koláč s jablkami a pudingom
Foto: eruska25
Koláč je malý, hneď sa zje, lebo je výborný. Inšpiráciou mi bol koláč od @helena10. Trochu som ho zmenila a prikladám moju verziu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
70 g |
|
1 bal. |
|
90 g |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
Jablková plnka: | |
2 ks |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
Pudingová plnka: | |
350 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
Na vrch: | |
(Dr.Oetker) |
|
Postup
-
1
Ako prvé uvaríme puding z mlieka cukru a vanilkového pudingu. Počas ďalších prác ho občas premiešame, aby sa na ňom neurobila kožka.
- 2
Ako druhé si nakrájame jablká na menšie kocky, polejeme ich citrónovou šťavou, posypeme škoricovým cukrom a premiešame. Keď sú jablká zdravé, ja ich nešúpem.
- 3
Cesto: Vyšľaháme celé vajíčka s cukrami, pridáme rozpustené maslo, múku s práškom do pečiva, štipku soli a kakao. Dobre premiešame a polovicu dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm. Cesto je dosť husté, treba si pomôcť lyžicou. Naň rozložíme jablká, puding a zvyšné cesto, do ktorého najprv vmiešame 2 PL mlieka.
- 4
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút.
- 5
Po vychladnutí som koláčik poliala bielou polevou Dr.Oetker.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu