Krémová polievka
Krémová polievka

Krémová polievka z medvedieho cesnaku

eruska25 - fotkaeruska25, 17. mája 2023
Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Foto: eruska25

Výborná polievka, na jar z čerstvého medvedieho cesnaku, inokedy z mrazeného.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrste (listy)
1 ks menšia
4 ks stredné
250 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu aj medvedí cesnak nakrájame. Očistené zemiaky nastrúhame na väčších slzičkách.

  2. 2

    Na masle speníme cibuľu, pridáme zemiaky, medvedí cesnak, prilejeme vodu, aby zakryla zeleninu, osolíme, okoreníme a varíme asi 10 minút. Potom zmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, prevaríme a dochutíme.

  3. 3

    Podávame s uvareným vajíčkom a slaninovými čipsami. Čipsy: slaninu nakrájame na tenké plátky a smažíme ich na panvici do chrumkava.

Diskusia k receptu

farbuska
U nás síce už medvedí cesnak skončil, ale v podstate identickú polievku robievam a môžem potvrdiť, že je veľmi chutná. Niekedy podávam s chlebovými krutónkami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia