Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Foto: eruska25
Výborná polievka, na jar z čerstvého medvedieho cesnaku, inokedy z mrazeného.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu aj medvedí cesnak nakrájame. Očistené zemiaky nastrúhame na väčších slzičkách.
- 2
Na masle speníme cibuľu, pridáme zemiaky, medvedí cesnak, prilejeme vodu, aby zakryla zeleninu, osolíme, okoreníme a varíme asi 10 minút. Potom zmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, prevaríme a dochutíme.
- 3
Podávame s uvareným vajíčkom a slaninovými čipsami. Čipsy: slaninu nakrájame na tenké plátky a smažíme ich na panvici do chrumkava.
Tiež krémová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás manžel chce uvarené vajíčko a syn chlebové krutóny a slaninové čipsy nesmú chýbať.