Foto: eruska25
Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, a je ich na jar všade dosť. Prečo ich nepridať Zobraziť celý popisChutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, a je ich na jar všade dosť. Prečo ich nepridať do šalátu?
porcie
príprava
Suroviny
10 ks |
|
(stredné listy) |
|
1 hrsť (mladé) |
|
1 hrsť (kvietky) |
|
2 ks (uvarené natvrdo) |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Lista šalátu a púpav umyjeme. Púpavové narežeme na drobno, šalátové natrháme na menšie kúsky. Reďkovky nakrájame na tenké plátky, uvarené vajíčka narežeme na štvrťky.
- 2
Všetko dáme do misy, zalejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, horčice a soli. Necháme chvíľu postáť. Pred podávaním šalát posypeme sedmokráskovými kvetmi.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu