Jarný šalát

eruska25 - fotkaeruska25, 18. mája 2023
Jarný šalát
Foto: eruska25

Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, a je ich na jar všade dosť. Prečo ich nepridať Zobraziť celý popisChutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, a je ich na jar všade dosť. Prečo ich nepridať do šalátu?

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

10 ks
 (stredné listy)
1 hrsť (mladé)
1 hrsť (kvietky)
2 ks (uvarené natvrdo)
2 PL
2 ČL
1 ČL
 štipka




Postup

  1. 1

    Lista šalátu a púpav umyjeme. Púpavové narežeme na drobno, šalátové natrháme na menšie kúsky. Reďkovky nakrájame na tenké plátky, uvarené vajíčka narežeme na štvrťky.

  2. 2

    Všetko dáme do misy, zalejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, horčice a soli. Necháme chvíľu postáť. Pred podávaním šalát posypeme sedmokráskovými kvetmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia