Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec fotorecept
Foto: eruska25
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na Zobraziť celý popisNové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch. Keď je mladá, je veľmi chutná.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Manžel doniesol sírovec.
-
2
Mäkučké konce som nakrájala na asi 8 mm plátky. Tie tvrdšie časti som odložila, na druhý deň budú na fašírku. Potom som tie plátky uvarila v osolenej vode asi 2 minútky.
-
3
Po vybratí som ich vhodila do studenej vody.
-
4
Vodu som scedila, plátky húb rozložila, osušila papierovou utierkou a jemne posypala korením na pečené kurča.
-
5
Klasicky obalila v trojobale - múka, osolené vajíčka strúhanka. vyprážala som v oleji tesne pred podávaním.
-
6
Zemiaky: Staré zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrťky, zalejeme vodou a dáme variť. Keď už vrú, vodu z nich vylejeme, prilejeme čistú vodu, osolíme a uvaríme do mäkka. Potom všetku vodu zlejeme, na zemiaky dáme 2 plátky masla, nakrájanú petržlenovú vňať, hrniec zakryjeme, maslo sa na teplých zemiakoch rozpustí. Nakoniec premiešame a podľa potreby dosolíme. Môžem potvrdiť, že chutia naozaj ako nové. Petržlenovú vňať môžeme nahradiť aj nasekanou pažítkou.
- 7
K obedu bol hlávkový šalát.
- 7
Ej, veru, Záhorie je známe dubákmi, aj od nás tam niektorí chodia, lebo u nás v háji sú len šampiňóny. A náhodou u nás v dedine manžel objavil sírovec, dúfam, že tam ešte nejaký dorastie.