Foto: eruska25
Suroviny ako do španielskych vtáčikov, len v inej podobe.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezne. Aby boli čo najväčšie, prvý rez neprekrojíme na dosku, až druhý rez. Tak vznikne väčší plát mäsa. Pláty naklepeme.
- 2
Vymiešame maslo, horčicu a nakrájané sardely - slané rybičky a touto zmesou natrieme pláty mäsa.
- 3
Plnka: Slaninu pokrájame, speníme na nej pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané uhorky, vajíčka a vymiešame na praženicu. Ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Plnku nanesieme na pláty mäsa.
- 4
Mäso zvinieme do rolád, spojíme špáradlami, špagátikom a na masti rolády opečieme zo všetkých strán. Po opečení ich vložíme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a prikryté upečieme do mäkka pri 180 °C asi 1,5 hod.
- 5
Podávame pokrájané na plátky. My sme mali k tomu ryžu.
Tiež mäsová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu