Mäsová roláda
Mäsová roláda

Hovädzie roládky

eruska25 - fotkaeruska25, 17. mája 2023
Hovädzie roládky
Foto: eruska25

Suroviny ako do španielskych vtáčikov, len v inej podobe.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
2 PL
2-3 ks
Plnka:
100 g
4 ks
1 ks
2 ks

Online leták

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne. Aby boli čo najväčšie, prvý rez neprekrojíme na dosku, až druhý rez. Tak vznikne väčší plát mäsa. Pláty naklepeme.

  2. 2

    Vymiešame maslo, horčicu a nakrájané sardely - slané rybičky a touto zmesou natrieme pláty mäsa.

  3. 3

    Plnka: Slaninu pokrájame, speníme na nej pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané uhorky, vajíčka a vymiešame na praženicu. Ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Plnku nanesieme na pláty mäsa.

  4. 4

    Mäso zvinieme do rolád, spojíme špáradlami, špagátikom a na masti rolády opečieme zo všetkých strán. Po opečení ich vložíme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a prikryté upečieme do mäkka pri 180 °C asi 1,5 hod.

  5. 5

    Podávame pokrájané na plátky. My sme mali k tomu ryžu.

Diskusia k receptu