Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Broskyňový koláč fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 20. októbra 2022
Broskyňový koláč (fotorecept)
Foto: eruska25

Ľahučký a svieži koláčik s broskyňami a kyslou smotanou.

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
200 g
1 bal.
160 g
250 g
1 bal.
50 ml
1 plechovka (zavárané)
Na vrch:
400 g
100 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto: Vymiešame vajíčka s cukrom, postupne pridáme olej, preosiatu múku s práškom do pečiva, mlieko a dobre premiešame. Cesto vylejeme na veľký plech s papierom na pečenie. Na vrch poukladáme odkvapkané a na kúsky pokrájané broskyne.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte na teplý koláč natrieme kyslú smotanu zmiešanú s práškovým cukrom a jedným vanilkovým cukrom.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladnúť a nakrájame.

    Broskyňový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia