Broskyňový koláč fotorecept
Foto: eruska25
Ľahučký a svieži koláčik s broskyňami a kyslou smotanou.
20
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
160 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
50 ml |
|
1 plechovka (zavárané) |
|
Na vrch: | |
400 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Vymiešame vajíčka s cukrom, postupne pridáme olej, preosiatu múku s práškom do pečiva, mlieko a dobre premiešame. Cesto vylejeme na veľký plech s papierom na pečenie. Na vrch poukladáme odkvapkané a na kúsky pokrájané broskyne.
-
2
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút.
-
3
Ešte na teplý koláč natrieme kyslú smotanu zmiešanú s práškovým cukrom a jedným vanilkovým cukrom.
-
4
Necháme vychladnúť a nakrájame.
Ja som použila kompót. Koláčik je dobrý aj s marhuľami.