Jablkový koláč so smotanovou polevou fotorecept
Pre milovníkov jablkových koláčov.
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 275 g |
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 štipka |
|
| 70 ml |
|
| Ovocie: | |
| 750 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 hrsť (alebo černice) |
|
| Poleva: | |
| 400 ml |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Na doske vymiesime suroviny na cesto, maslo nech má izbovú teplotu a cesto odložíme do chladu na pol hodiny.
-
2
Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na vymastený plech a popicháme vidličkou.
-
3
Pokým máme cesto v chlade, jablká rozštvrtíme, vyrežeme jadrovníky a nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ich poukladáme na cesto. Pomedzi jablká rozložíme maliny.
-
4
Smotanu, vajíčka, škoricu a cukor rozhabarkujeme a nalejeme na koláč.
-
5
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.









Recept na letné jablká ako stvorený. Vďaka zaň. Pozdravujem
skúsim aj takúto verziu.
Pozrela som si ten fínsky koláč, naozaj sú podobné.