Jablkový koláč so smotanovou polevou fotorecept
Foto: eruska25
Pre milovníkov jablkových koláčov.
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
275 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 štipka |
|
70 ml |
|
Ovocie: | |
750 g |
|
z 1/2 citróna |
|
1 hrsť (alebo černice) |
|
Poleva: | |
400 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Na doske vymiesime suroviny na cesto, maslo nech má izbovú teplotu a cesto odložíme do chladu na pol hodiny.
-
2
Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na vymastený plech a popicháme vidličkou.
-
3
Pokým máme cesto v chlade, jablká rozštvrtíme, vyrežeme jadrovníky a nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ich poukladáme na cesto. Pomedzi jablká rozložíme maliny.
-
4
Smotanu, vajíčka, škoricu a cukor rozhabarkujeme a nalejeme na koláč.
-
5
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.
Recept na letné jablká ako stvorený. Vďaka zaň. Pozdravujem
skúsim aj takúto verziu.
Pozrela som si ten fínsky koláč, naozaj sú podobné.