Roláda Kinder Pingui fotorecept
Foto: eruska25
Lahodná roláda s tvarohovou plnkou a čokoládovým pásikom v strede.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL teplá |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml |
|
4 PL |
|
Čokoládový plát: | |
150 g |
|
40 g |
|
Na vrch: | |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme čokoládový plát. Čokoládu rozpustíme s maslom v mikrovlnke a rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme do chladničky. Treba dať maslo, nie Ceru, aby bol plát tvarovateľný. Pripravíme cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť obidvoch plechov som mala 33x33 cm. Pripravíme plnku: Smotanu vyšľaháme, primiešame tvaroh a cukor, a plnku rozdelíme na dve časti.
-
2
Z vychladnutého korpusu opatrne stiahneme papier a natrieme polovicu plnky.
-
3
Vybrala som z chladničky čokoládový plát, položila som ho na plnku aj s papierom, ktorý som z čokolády až teraz odstránila.
-
4
Natrela som druhú časť plnky. Počkala som nejakých 10 minút, kým čokoládový plát zmäkol, dal sa rolovať a nelámal sa.
-
5
Vtedy išla roláda hravo zrolovať. Dala som ju do chladničky a pripravila si čokoládovú polevu, dala som rozpustiť do mikrovlnky várovú čokoládu s Cerou a natrela na roládu. Alebo jednoduchšie použiť kúpenú čokoládovú polevu.
-
6
Po stuhnutí pokrájame teplým nožíkom. V strede uprostred bielej plnky je tenký čokoládový pásik. Veľmi nám chutila.
Len vyskúšaj, treba si veriť.
Dobrá bola roláda, mala úspech.
Áno. ten čokoládový pásik je zaujímavý, vyskúšaj.
Určite niekedy upečiem, ďakujem za recept.
Určite upeč.