Roláda Kinder Pingui fotorecept
Lahodná roláda s tvarohovou plnkou a čokoládovým pásikom v strede.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL teplá |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml |
|
4 PL |
|
Čokoládový plát: | |
150 g |
|
40 g |
|
Na vrch: | |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme čokoládový plát. Čokoládu rozpustíme s maslom v mikrovlnke a rozotrieme na plech s papierom na pečenie a dáme do chladničky. Treba dať maslo, nie Ceru, aby bol plát tvarovateľný. Pripravíme cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť obidvoch plechov som mala 33x33 cm. Pripravíme plnku: Smotanu vyšľaháme, primiešame tvaroh a cukor, a plnku rozdelíme na dve časti.
-
2
Z vychladnutého korpusu opatrne stiahneme papier a natrieme polovicu plnky.
-
3
Vybrala som z chladničky čokoládový plát, položila som ho na plnku aj s papierom, ktorý som z čokolády až teraz odstránila.
-
4
Natrela som druhú časť plnky. Počkala som nejakých 10 minút, kým čokoládový plát zmäkol, dal sa rolovať a nelámal sa.
-
5
Vtedy išla roláda hravo zrolovať. Dala som ju do chladničky a pripravila si čokoládovú polevu, dala som rozpustiť do mikrovlnky várovú čokoládu s Cerou a natrela na roládu. Alebo jednoduchšie použiť kúpenú čokoládovú polevu.
-
6
Po stuhnutí pokrájame teplým nožíkom. V strede uprostred bielej plnky je tenký čokoládový pásik. Veľmi nám chutila.
Tiež tvarohová roláda:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Len vyskúšaj, treba si veriť.
Dobrá bola roláda, mala úspech.
Áno. ten čokoládový pásik je zaujímavý, vyskúšaj.
Určite niekedy upečiem, ďakujem za recept.
Určite upeč.