Bravčová panenka s nivovou omáčkou
Foto: eruska25
To je veľmi rýchly a pritom luxusný obed.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ráno si panenku odblaníme a nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. Vložíme do nádoby, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom z každej strany. Rukami pomasírujeme mäsko, aby bol olej všade a odložíme do chladničky.
- 2
K obedu si pripravíme len toľko mäsa a omáčky, čo zjeme. Predstavme si, že sme v reštaurácii a čakáme na jedlo na objednávku, pretože toto najlepšie chutí čerstvo pripravené.
- 3
Na panvici zohrejeme málo oleja, vložíme mäsko, ktoré opečieme z každej strany asi 3 minúty. Stačí, aby bolo vo vnútri ružové.
- 4
Mäsko vyberieme, na panvicu dáme maslo. Keď sa roztopí, prilejeme smotanu a rozdrvenú Nivu. Premiešame a necháme zovrieť. Maslo, smotanu a Nivu samozrejme dáme tiež podľa počtu stravníkov. Radšej vždy čerstvé, veď to trvá krátko.
- 5
Hneď podávame, napr. s hranolkami, cestovinami. Prajem dobrú chuť.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu