Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Kuracia pečeň takmer ako kačacia fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 18. mája 2023
Kuracia pečeň takmer ako kačacia (fotorecept)
Foto: eruska25

Pre milovníkov pečene.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (na šľahanie alebo na varenie)




Postup

  1. 1

    Pečienky umyjeme, odstránime žilky, nakrájame na väčšie kúsky a zalejeme smotanou z večera do rána alebo aspoň na 2 hodiny. Smotana nemusí byť šľahačková, stačí aj 12 percentná.

    Kuracia pečeň takmer ako kačacia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kačacej masti opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pečeň (ale nie so všetkou smotanou), trochu okoreníme a prikryté dusíme asi 20 minút.

    Kuracia pečeň takmer ako kačacia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme až po odstavení.

    Kuracia pečeň takmer ako kačacia (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pivonka
So smotanou som pečeň nerobila, ale čo nebolo, môže byť. Len malú poznámku - kuraciu pečeň môžeš soliť hneď, nestvrdne, mám to rokmi overené.
eruska25
@pivonka (20.5.2023 10:37)

To je dobre vedieť, že môžeme kuraciu pečeň soliť hneď. Všade sa hovorí, že soliť až na koniec, tak sa toho držím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia