Králik na pive s cesnakom fotorecept
Foto: eruska25
Králik je mäkký a šťavnatý.
20 minút
príprava
príprava
90 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Na pekáč rozložíme nakrájanú cibuľu a slaninu na kocky.
-
2
Králika naporcujeme, ja som použila predné a zadné stehná. Osolíme, posypeme cesnakom nakrájaným na plátky, tymianom, zalejeme celým pivom, v mojom prípade nealkoholickým. Sem-tam dáme trošku masla.
-
3
Prikryjeme alobalom a pečieme pri 170 °C asi 90 minút. Pred dopečením alobal odstránime.
-
4
Mäsko je mäkké, šťavnaté.
Riadny Šariš - ten Ti schvaľujem. Vyskúšaj, určite bude chutiť, a nielen Šariš, ale aj králik.