Hruškovo-pomarančový džem

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 22. augusta 2016
Hruškovo-pomarančový džem
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g olúpané, zbavené jadrovníkov
500 ml 100 %
cukor želírovací Extra 2:1




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca vložíme olúpané a najemno nastrúhané hrušky, zalejeme džúsom a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  2. 2

    Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Táto dávka vystačí asi na 4 poháre s objemom 350 ml.

  3. 3

    <b>Tipy: </b>Chuť džemu môžeme zjemniť pridaním 5 ks klinčekov. Po uvarení pred naliatím do pohárov odporúčame klinčeky z džemu vybrať. Džem sa výborne hodí k palacinkám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia