Hruškovo-pomarančový džem
Foto: droetker
Komerčný recept
25 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkého hrnca vložíme olúpané a najemno nastrúhané hrušky, zalejeme džúsom a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- 2
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Táto dávka vystačí asi na 4 poháre s objemom 350 ml.
- 3
<b>Tipy: </b>Chuť džemu môžeme zjemniť pridaním 5 ks klinčekov. Po uvarení pred naliatím do pohárov odporúčame klinčeky z džemu vybrať. Džem sa výborne hodí k palacinkám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu