Marhuľový kompót s marhuľovicou

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

800 g
 trošku
625 ml
2 KL
140 g
8 PL




Postup

  1. 1

    Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny a pomôcky na konzervovanie.

  2. 2

    Vodu varíme s kyselinou citrónovou a cukrom tak dlho, kým sa cukor úplne nerozpustí. Cukrový roztok nalejeme na marhule, do každého pohára pridáme 2 PL marhuľovice a poháre uzavrieme. Pohármi troche potrasieme, postavíme ich do plechu na pečenie, ktorý sme naplnili do výšky 2 cm horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice predhriatej rúry. Zavárame pri teplote 95O C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia