Tartar z hrušiek v červenom víne
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 12. augusta 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 12. augusta 2013
Foto: Ľuboš Pilc
10 pohárov po 300ml
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvé hrušky ošúpeme a zbavíme jadierok. Dužinu nakrájame na jemné malé kocky cca 1x1 cm.
- 2
Z cukru upálime svetlohnedý karamel, pridáme nakrájané hrušky, badián, škoricu a vlejeme červené víno. Zmes varíme tak dlho, kým sa víno neodparí a nezafarbí hrušky do fialova.
- 3
Tip šéfkuchára: Tartar podávame s lyžicou kyslej smotany alebo do bieleho jogurtu, v lete s vanilkovou zmrzlinou. Famózna kombinácia je s mascarpone alebo s créme fresh.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu