Tartar z hrušiek v červenom víne

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 12. augusta 2013
Tartar z hrušiek v červenom víne
Foto: Ľuboš Pilc
10 pohárov po 300ml
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
700 ml
3 ks
4 ks
500 g




Postup

  1. 1

    Čerstvé hrušky ošúpeme a zbavíme jadierok. Dužinu nakrájame na jemné malé kocky cca 1x1 cm.

  2. 2

    Z cukru upálime svetlohnedý karamel, pridáme nakrájané hrušky, badián, škoricu a vlejeme červené víno. Zmes varíme tak dlho, kým sa víno neodparí a nezafarbí hrušky do fialova.

  3. 3

    Tip šéfkuchára: Tartar podávame s lyžicou kyslej smotany alebo do bieleho jogurtu, v lete s vanilkovou zmrzlinou. Famózna kombinácia je s mascarpone alebo s créme fresh.

Diskusia k receptu

ampara
určite to vyskúšam,ale ako sa to má skladovať? V chladničke?