Egrešové želé s broskyňami extra ovocné

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 2. augusta 2013
Egrešové želé s broskyňami extra ovocné
Foto: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava

Suroviny

850 ml
200 ml
200 g
cukor želírovací Extra 2:1




Postup

  1. 1

    Egreše umyjeme, odstránime stopky a spoločne s 200 ml vody povaríme v hrnci. Ponorným mixérom egreše rozmixujeme a prelejeme cez sitko. Broskyne nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Do veľkého hrnca nalejeme šťavu, pridáme nakrájané broskyne a dôkladne premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme najmenej 5 minút.

  3. 3

    Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

  4. 4

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia