Pikantné cukety

nelajsia - fotkanelajsia, 19. septembra 2013

Receptík mi posunula kolegynka v práci - veľmi ho vychválila, tak uvidíme

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 ks
2 ks malé
1 hlávka
2 l
0,5 l
0,5 kg
1 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska. Cesnak olúpeme, papričky umyjeme a nakrájame na kolieska. Vodu zmiešame s octom, cukrom a nakladačom, povaríme, dáme vychladnúť. Do fliaš ukladáme cuketu, pridáme pár koliesok papričiek a strúčikov cesnaku.

  2. 2

    Fľaše dobre uzavrieme a vložíme do hrnca, do polovice naplníme vodou a sterilizujeme aspoň 5 min. od bodu varu. Zasterilizované vychladnuté fľaše otočíme hore dnom.... Môžu sa nakladať aj mladé tekvičky alebo patizóny. Prípadne pomiešame všetky druhy.

Diskusia k receptu

malusa
A ako takto naloženu cuketu používač?
nelajsia
Ja to idem robiť tiež prvýkrát, len som nechcela zabudnúť receptík....ale ona mi poradila, že ako prílohu k mäsu na grilovačku, podobne ako čalamádu...tak uvidím, podelím sa o výsledok pokusu
hannah22
tak ako kyslé uhorky alebo čalamadu, vtedy tiež pridávam na tenučko nakrájanú
papriku a cibulu, ked nám uhorky skántrila plesen tak sme nakladali cuketu a chutí nám dodnes.... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia