Tento recept mi dala švagriná. Chutnala som ho. Nesterilizuje sa, drží sa v chladničke. Nemám doma cviklu, preto bude recept bez fotiek.
Postup
-
1
Jeden kilogram cvikle treba variť jednu hodinu. Vychladenú nakrájať na plátky spolu s 5 strednými cibuľami. Vložiť do pohára spolu s bobkovými listami,klinčekmi a novým korením.
- 2
75 g cukru, 500 ml vody, 2 kl soli prevariť , odstaviť z ohňa a pridať 250 ml vínneho octu a jedno vrecko Pomôcky na konzervovanie. Nálev premiešať a pridať k uvarenej nakrájanej cvikli. Nechať pár dní odležať v chladničke. Potom sa už môže konzumovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@lackguer máš pravdu, ja by som tú pomôcku tiež nedala. No v recepte bola písaná, tak som ju pripísala. Veď táto dávka je len z jedného kila, ktoré sa rýchlo skonzumuje.