Figový lekvár
Figový lekvár

Pečený figový lekvár

kitchenguru - fotkakitchenguru, 24. júla 2024

Recept na figový lekvár na rýchlu spotrebu pečený v rúre.

30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g čerstvé
200 g
z 1/2 citróna
cca 50 ml (na podliatie)




Postup

  1. 1

    Figy umyjeme a očistíme od stopiek. Celé ich vložíme do misy z jenského skla, podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia. Pečieme cca 20 minút a pozeráme, aby sa figy nespálili.

  2. 2

    Potom vyberieme z rúry a zlejeme vodu. Zvyšok rozmixujeme a pridáme cukor a citrónovú šťavu. Znova pomixujeme a potom vložíme do rúry a pečieme na cca 12 minút. Následne vyberieme a vlejeme do pripravených pohárov na zaváranie. Zavrieme viečka a otočíme viečkami dolu. Necháme vychladnúť pod utierkou.

    Pečený figový lekvár  - obrázok 2

Diskusia k receptu

kitchenguru
Ďakujem... prvýkrát som ho takto piekla ...je to jednoduchšie ako varenie ..aj keď aj taký je dobrý
1x haji
haji
@kitchenguru (26.7.2024 17:37)
Je to o odvaze, péct lekvár v troubě. Mně už jednou marhulový zdrhl z kastrolu. Plná trouba a teklo i ven. Takže klobouk dolů.
kitchenguru
@haji (26.7.2024 18:33)

Takto som nad tým nerozmýšľala 😄...bolo moc teplo na státie pri zaváracom hrnci a potrebovala som figy spotrebovať a keďže ja živé nejem lebo mám intoleranciu tak som to dala do trúby ale hej je to vždy odhad lebo každé ovocie je vždy iné niektoré je dužinatejšie atď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia