Marhuľovo-paprikové čatní

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 10. augusta 2015
Marhuľovo-paprikové čatní
Foto: droetker

Komerčný recept
Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. Dodá Zobraziť celý popis
Komerčný recept
Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. Dodá každému grilovaniu šmrnc.

6 pohárov po 375ml
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

4 PL
500 g očistené a nakrájané na malé kúskty
200 g olúpaná a nakrájaná na malé kúsky
1 kg odkôstkované a nakrájané na malé kúsky
2 ks očistené a nasekané najemno
2 ČL nasekaný
100 ml
1 bal.
2,5 ČL (asi)
0,5 ČL čerstvo namleté
1 bal.

Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.

  2. 2

    Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Diskusia k receptu

jozka2
Ako stvorene na grilovacku,ale aj na kuracinu.