Marhuľovo-paprikové čatní

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 10. augusta 2015
Marhuľovo-paprikové čatní
Foto: droetker

Komerčný recept
Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. Dodá každému grilovaniu šmrnc.

6 pohárov po 375ml
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

4 PL
500 g očistené a nakrájané na malé kúskty
200 g olúpaná a nakrájaná na malé kúsky
1 kg odkôstkované a nakrájané na malé kúsky
2 ks očistené a nasekané najemno
2 ČL nasekaný
100 ml
1 bal.
2,5 ČL (asi)
0,5 ČL čerstvo namleté
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.

  2. 2

    Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: