Marhuľovo-paprikové čatní
Komerčný recept
Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.
Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.
Dodá Zobraziť celý popisKomerčný recept
Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.
Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.
Dodá každému grilovaniu šmrnc.
porcií
príprava
Suroviny
4 PL |
|
500 g očistené a nakrájané na malé kúskty |
|
200 g olúpaná a nakrájaná na malé kúsky |
|
1 kg odkôstkované a nakrájané na malé kúsky |
|
2 ks očistené a nasekané najemno |
|
2 ČL nasekaný |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
2,5 ČL (asi) |
|
0,5 ČL čerstvo namleté |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
- 2
Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu