Marhuľovo-paprikové čatní
Foto: droetker
Komerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. Dodá Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice. Dodá každému grilovaniu šmrnc.
porcií
príprava
Suroviny
4 PL |
|
500 g očistené a nakrájané na malé kúskty |
|
200 g olúpaná a nakrájaná na malé kúsky |
|
1 kg odkôstkované a nakrájané na malé kúsky |
|
2 ks očistené a nasekané najemno |
|
2 ČL nasekaný |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
2,5 ČL (asi) |
|
0,5 ČL čerstvo namleté |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
- 2
Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu