Nektárinkovo-pomarančový džem
Foto: droetker
Komerčný recept<br /> Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.
porcií
príprava
Suroviny
1 kg odkôstkované a nakrájané na malé kúsky |
|
250 g pokrájané na kúsky (asi 4 pomaranče) |
|
1 bal. |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci dobre premiešame nektárinky, filetky z pomarančov a vanilkový cukor. Pridáme pomarančovú šťavu a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- 2
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
- 3
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
- 4
Namiesto vanilkového cukru môžeme použiť aj Vanilkový struk Bourbon Dr.Oetker.
- 5
Filetovanie pomaranča: Ostrým nožom orežeme po celom obvode pomaranča kôru. Potom pozdĺž bielej šupky vykrajujeme filetky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu