Dovolím si pridať podobný taliansky recept na "Pretlak na špagety, pizzu alebo makaróny":
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 80 °C
na 80 °C
Suroviny
1 kg Zrelé mäsité |
|
1 ks Veľká |
|
2 ks Veľké |
|
1 zväzok |
|
2-3 ks Strúčiky |
|
1 ks väčšie |
|
1 ks |
|
po 1 štipke mleté kor. a bazalka |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Paradajky sparíme, ošúpeme a s postrúhanou mrkvou a jablkom povaríme na hustejšiu kašu.
- 2
Pridáme posekanú vňať, cibuľu, cesnak, bobkový list, olej, soľ a cukor a približne 1 hodinu dusíme.
- 3
Nakoniec dochutíme koreninami a necháme prejsť varom. Naplníme poháre, navrch dáme po lyžičke oleja, uzavrieme a sterilizujeme 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu