Pretlak na pizzu, špagety, makaróny

oravec - bez fotkyoravec, 29. augusta 2012

Dovolím si pridať podobný taliansky recept na "Pretlak na špagety, pizzu alebo makaróny":

30 minút
príprava
60 minút
na 80 °C

Suroviny

1 kg Zrelé mäsité
1 ks Veľká
2 ks Veľké
1 zväzok
2-3 ks Strúčiky
1 ks väčšie
1 ks
po 1 štipke mleté kor. a bazalka
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Paradajky sparíme, ošúpeme a s postrúhanou mrkvou a jablkom povaríme na hustejšiu kašu.

  2. 2

    Pridáme posekanú vňať, cibuľu, cesnak, bobkový list, olej, soľ a cukor a približne 1 hodinu dusíme.

  3. 3

    Nakoniec dochutíme koreninami a necháme prejsť varom. Naplníme poháre, navrch dáme po lyžičke oleja, uzavrieme a sterilizujeme 15 minút.

Diskusia k receptu

orchidea
aj mne sa to páči...ešte mám paradajky tak vyskúšam...
tiziana
ďakujem za recept, pizzu máme radi :D ... len práve zaváram rajčiakovú šťavu zo všetkých rajčín a už som si povedala, že mám toho zavárania dosť a toť taký super recept!
tanask
uz som raz robila a prave si chystam paradajky a idem zas na to. dobry receptik :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia