Foto: eruska25
Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.
Postup
-
1
Fazuľu večer namočíme do vody, ráno vodu vylejeme. Fazuľu zalejeme čerstvou vodou, osolíme a dáme variť, kým celkom nezmäkne - 1,5-2 hodiny. Komu sa to nechce alebo nemá fazuľu, použije dve plechovky sterilizovanej fazule.
- 2
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme na kolieska nakrájané párky, podlejeme trochu vodou. Prilejeme pretlak, scedenú uvarenú fazuľu a zamiešame. Ak je zmes veľmi hustá, prilejeme vodu, prevaríme, podľa potreby dochutíme soľou a korením. Zmes má byť taká, aby v pohároch bolo dosť tekutiny.
- 3
Časť fazule s párkom zjeme a zvyšok naložíme do pohárov, zaviečkujeme a zasterilizujeme 20 minút.
Tiež fazuľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu