Melónové čatní s kardamónom
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
Foto: Ľuboš Pilc
300 ml
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Melóny zbavíme šupky, dužinu nakrájame na kocky a rozvaríme s ostatnými surovinami na hustú zmes. Nalejeme do fľaše a zasterilizujeme.
- 2
V čatní sa kombinuje zelenina s ovocím a korením do mnohých chuťových sladko–slaných variácií. Ochucuje sa prevažne do páliva s trochou octu. V recepte je sladký variant.
- 3
Ak nezoženieme kardamón, skúsime to s čerstvým alebo sterilizovaným zázvorom. Chutí síce inak, ale rovnako osviežujúco.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aby si to opravili....