Melónové čatní s kardamónom

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 11. augusta 2013
Melónové čatní s kardamónom
Foto: Ľuboš Pilc
300 ml
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks vylúpnuté
500 g
500 g
1 ks olúpané a nastrúhané najemno
2 PL
2 ČL
3 PL




Postup

  1. 1

    Melóny zbavíme šupky, dužinu nakrájame na kocky a rozvaríme s ostatnými surovinami na hustú zmes. Nalejeme do fľaše a zasterilizujeme.

  2. 2

    V čatní sa kombinuje zelenina s ovocím a korením do mnohých chuťových sladko–slaných variácií. Ochucuje sa prevažne do páliva s trochou octu. V recepte je sladký variant.

  3. 3

    Ak nezoženieme kardamón, skúsime to s čerstvým alebo sterilizovaným zázvorom. Chutí síce inak, ale rovnako osviežujúco.

Diskusia k receptu

methi
Anglicky cardamom, slovensky kardamon, ak sa nemylim.
waocipa
recept si ukladám-a je mi jedno kardamon alebo kardamom
vcelka
Takže "a predsa sa točí"... @pseudocognac , druhý raz dvakrát rozmýšľaj (radšej aj desať ráz) a až potom mudrivkuj...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia