Sterilizovaný šalát

kovacska15 - bez fotkykovacska15, 25. júna 2013

Tento recept, resp. krátky postup mám od mojej svokry, ktorá naozaj výborne varí. Šalátová polievka uprostred zimy ma dosť prekvapila a potom som sa Zobraziť celý popisTento recept, resp. krátky postup mám od mojej svokry, ktorá naozaj výborne varí. Šalátová polievka uprostred zimy ma dosť prekvapila a potom som sa dozvedela, že si šalát zavára.

30 minút
príprava

Suroviny

1 PL




Postup

  1. 1

    Šalát si poriadne umyjeme a nakrájame na rezance. Presypeme soľou, aby nám pustil šťavu.

  2. 2

    Potom ho iba nadávkujeme do 7 dl zaváraninových pohárov, do každého pridáme 1 PL octu, zatvoríme a sterilizujeme.

  3. 3

    Určite sterilizujte trošku dlhšie, aby sa vám nepokazil.

Diskusia k receptu

alena45
on si pustí toľko šťavy ? Vlastne sa natlačí ako kapusta ? neviem si to dosť dobre predstaviť, nebudeš zavárať, aby si nafotila ?
evanaaa
Och, @kimlo , tie tvoje perly......vždy sa musím smiať.
A k tomu šalátu - @kovacska15 , môžu sa aj listy, menšie kúsky? Nerozvaria sa pri dlhšom sterilizovaní? Ináč, toho šalátu musí byť veľa, keď by som chcela aspoň 5 pohárov, nevedela by som odhadnúť množstvo.
evanaaa
Ináč, bol by dobrý aj podrobnejší návod, koľko a pri akých stupňoch treba sterilizovať, netreba nechať chvíľu odstáť taký nasolený?
kovacska15
ja ho nechávam odstáť pár hodín, práve kvôli tomu, aby pustil šťavu. fakt jej pustí dosť, až som bola aj ja sama prekvapená... a potom ho už len rozdelím do pohárikov.
bohužiaľ, podrobnejší návod neviem poskytnúť, pretože to robím tak bajočko... :(
a čo sa sterilizovania týka, ja ho nechávam nejakých 10-15 minút pri 90 stupňoch. a fakt ho treba veľa. ale môžu to byť aj väčšie, aj menšie kúsky, samozrejme, podľa chuti. ja si ho pripravujem na šalátovú polievku, takže ho nakrájam nadrobno




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia