Tento recept, resp. krátky postup mám od mojej svokry, ktorá naozaj výborne varí. Šalátová polievka uprostred zimy ma dosť prekvapila a potom som sa Zobraziť celý popisTento recept, resp. krátky postup mám od mojej svokry, ktorá naozaj výborne varí. Šalátová polievka uprostred zimy ma dosť prekvapila a potom som sa dozvedela, že si šalát zavára.
príprava
Postup
-
1
Šalát si poriadne umyjeme a nakrájame na rezance. Presypeme soľou, aby nám pustil šťavu.
- 2
Potom ho iba nadávkujeme do 7 dl zaváraninových pohárov, do každého pridáme 1 PL octu, zatvoríme a sterilizujeme.
- 3
Určite sterilizujte trošku dlhšie, aby sa vám nepokazil.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A k tomu šalátu - @kovacska15 , môžu sa aj listy, menšie kúsky? Nerozvaria sa pri dlhšom sterilizovaní? Ináč, toho šalátu musí byť veľa, keď by som chcela aspoň 5 pohárov, nevedela by som odhadnúť množstvo.
bohužiaľ, podrobnejší návod neviem poskytnúť, pretože to robím tak bajočko... :(
a čo sa sterilizovania týka, ja ho nechávam nejakých 10-15 minút pri 90 stupňoch. a fakt ho treba veľa. ale môžu to byť aj väčšie, aj menšie kúsky, samozrejme, podľa chuti. ja si ho pripravujem na šalátovú polievku, takže ho nakrájam nadrobno