Džem z fialovej cibule
Márió Gombos
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 8. októbra 2015
šéfkuchár hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 8. októbra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr zohrejeme panvicu a prilejeme olivový olej. Cibuľu nakrájame a pridáme do panvice. Osolíme, okoreníme a pridáme cukor. Niekoľko minút pražíme, aby cukor skaramelizoval.
- 2
Potom pridáme nadrobno nakrájaný zázvor, ocot, zmiernime oheň a varíme asi 25 – 30 minút. Džem je výbornou prílohou k husacím a ku kačacím jedlám.
- 3
Keď urobíme väčšie množstvo a chceme ho uskladniť, ešte teplý džem dáme do sklenenej nádoby, uzavrieme, obrátime dole hlavou a necháme stáť asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Co sa tyka catni som len uzivatel, ktory skusa rcp z internetu, k tomu by sa mohla fundovane vyjadrit @methi , ale ked robim catni, tak tam ide fakt dost cukru, podla suroviny.......Ked robim cibulovy dzem tak na cca 4 cibule davam 150 g cukru...Ano, kazdy robi dzem s roznymi pomermi cukru, to je pravda.