Jablkové želé s limetkou a mätou extra ovocné
Foto: droetker
Komerčný recept
porcie
príprava
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci privedieme do varu jablkovú šťavu s opláchnutou mätou, necháme povariť asi 2 minúty a potom odložíme zo sporáka.
- 2
Zo šťavy odstránime mätu. Obsah balíčka Gelfix Extra 2:1 zmiešame s dvomi PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pridáme limetkovú kôru a varíme ešte 1 minútu.
- 3
Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve zvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej.
- 4
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Poháre počas chladnutia niekoľkokrát obrátime, aby sa limetková kôra dobre rozptýlila.
- 5
TIP: Limetky pred olúpaním opláchneme horúcou vodou. Potom olúpeme tenkú vrstvu kôry a nakrájame na veľmi jemné prúžky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu