Hruškovo-marhuľový džem
Foto: droetker
Komerčný recept
porcie
príprava
Postup
-
1
Mleté oriešky za stáleho miešania opražíme na suchej panvici do hneda.
- 2
Marhule nakrájame na kúsky. Hrušky nakrájame na kúsky a ponorným mixérom rozmixujeme.
- 3
Do veľkého hrnca vložíme kúsky marhúľ a rozmixované hrušky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- 4
Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pred ukončením varu pridáme pražené oriešky.
- 5
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.
- 6
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Pridaním orieškov sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace.
- 7
<b> TIP: </b>Pri pražení orieškov dávame pozor, aby príliš nestmavli, mohli by zhorknúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
určite výborné :-)
Len ako, keď nepoužívam gelfix a miesto kyseliny citrónovej dávam čistú citrónovú šťavu.