Hruškovo-marhuľový džem

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 18. júla 2013
Hruškovo-marhuľový džem
Foto: droetker

Komerčný recept

3 poháre à 375 ml
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

80 g
700 g
300 g
1 bal
350 g




Postup

  1. 1

    Mleté oriešky za stáleho miešania opražíme na suchej panvici do hneda.

  2. 2

    Marhule nakrájame na kúsky. Hrušky nakrájame na kúsky a ponorným mixérom rozmixujeme.

  3. 3

    Do veľkého hrnca vložíme kúsky marhúľ a rozmixované hrušky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

  4. 4

    Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pred ukončením varu pridáme pražené oriešky.

  5. 5

    Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.

  6. 6

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Pridaním orieškov sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace.

  7. 7

    <b> TIP: </b>Pri pražení orieškov dávame pozor, aby príliš nestmavli, mohli by zhorknúť.

Diskusia k receptu

jerica
zaujímavé :-)
určite výborné :-)
Len ako, keď nepoužívam gelfix a miesto kyseliny citrónovej dávam čistú citrónovú šťavu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia